Apr 10, 2016

aku si blogger 3

hahaha tak nak blog aku nampak macam berhabuk. lagi tak tahu nak upload apakebenda. jadinya upload pic sendiri la. 

ps: aku malu kalau ambik gambar kawasan public. sebab tu muka aku sume latar belakang sama >_<. kawasan rumah, nak malu buat apa kan... tapi kekadang aku intai jugak kut-kut ada sedara mara yang tengok aku selfie!

- SEMUA PIC TAHUN 2016 -





























Apr 7, 2016

siapakah 'penghibur' yang dinyatakan didalam bible?

Siapakah yang digambarkan dalam Bible sebagai Penghibur?

Sebab jikalau aku tidak pergi, penghibur itu tidak akan datang kepadamu. ( Yohanes 16:7)
Tetapi apabila ia datang, iaitu roh kebenaran, ia akan memimpin kamu ke dalam seluruh kebenaran. ( Yohanes 16:13 )

perjanjian lama:

Injil ulangan 18:18,

Ulangan 18:19
Yesaya 29:12
Kidung agung 5:16





perjanjian baru:

yohanes 16:7


Yohanes 16:13

Gospel yohanes 14:16, 
Yohanes 15:26,






Siapakah penghibur itu? Penghibur yang dimaksudkan dalam ayat di atas adalah Muhammad saw. The last prophet. Nabi dan Rasul terakhir. Dalam al quran ada menyebut, "Muhammad itu diutuskan sebagai rahmat sekalian alam." Sama seperti yang disebut; Tetapi apabila ia datang, iaitu roh kebenaran, ia akan memimpin kamu ke dalam seluruh kebenaran. ( Yohanes 16:13 ) Kebetulan? bukan, itulah kebenaran yang disorok oleh gereja kalian sendiri.

Sebab utama mengapa kristian tidak memperakui nabi Muhammad saw sebagai Nabi dan utusan Tuhan.

- Nabi Muhammad berketurunan arab sedangkan para nabi terdahulu dari golongan Bani Israel.

Perbezaan antara Islam, Kristian dan Yahudi:

Yahudi - Mempercayai nabi-nabi tetapi menolak Isa ( Jesus ) dan Muhammad saw.

Kristian - Mempercayai semua nabi kecuali Nabi Muhammad saw.


Islam - Mempercayai semua nabi dan tidak menolak mana-mana nabi. 

Nama MUHAMMAD SAW didalam bible/injil

Benarkah MUHAMMAD SAW tidak dinyatakan didalam kitab INJIL/BIBLE? ---

Jom semak balik dan bukakan minda. Didalam kitab injil/kidung agung, song of solomon bab 5 ayat 16. Jom kita baca apa yang ditulis:





"His mouth is most sweet; yea he is ALTOGETHER LOVELY. this is my beloved and this is my friend o daughters of jerusalem."


Siapakah yang dimaksudkan dengan 'Altogether lovely?'

Jom lagi kita semak kitab injil dalam bahasa hebrew (bahasa isa/jesus)





Song of solomon 5:16


:חכו ממתקים וכלו מחמדים זה דודי וזה ךעי בנות ירושלם


Hekkow mamtaqqim wekullow
MUHAMMADIM
zeh dowdi wazar'ie benowt yurusalem

-mulutnya penuh kemanisan berbicara, yes, dialah MUHAMMAD TERPUJI. Dia adalah kekasihku dan dia juga sahabatku wahai bani israel.
---
Masih tak percaya? Silakan copy word מחמד kepada hebrew kepada inggeris di translator. Perhatikan apa yang keluar. MUHAMMAD!




Kristian bukan ajaran dari kitab INJIL/BIBLE




Kristian bukan ajaran dari kitab INJIL/BIBLE
---
pada zaman awal penyebaran agama kristian di Rome, agama itu ditentang hebat oleh negara rome yang beragama pagan (penyembahan matahari/dewa zeus). ramai penganut kristian pada masa itu, ditangkap, diseksa dan dibunuh oleh rakyat negara rome. 

pada Februari 313, emperial Rome, kaisar constantine  telah menguatkuasakan EDICT OF MILAN, dimana agama kristian dan agama-agama lain secara rasminya diterima dinegara rome. ini menandakan berakhirnya penyeksaan keatas penganut agama kristian. Secara rasminya Constantine membuat agama kristian sebagai agama rasmi rome. 

permasalahan di sini, constantine bukanlah beragama katolik melainkan beragama pagan (penyembahan matahari/dewa zeus). kerana kuasa pentadbirannya terlalu besar, dia mampu mengubah unsur-unsur keagamaan. 

dan pegangan itulah yang dipegang oleh penganut agama kristian sehingga hari ini.

1- hari beribadah oleh agama kristian jatuh pada hari ahad. sedangkan hari untuk yahudi hari beribadah sepatutnya pada hari sabtu. bukankah isa juga merupakan seorang yahudi? sedangkan isa membawa sambungan untuk kitab musa taurah? kenapa hari ahad? SUNDAY? SUN-matahari DAY-hari (Hari untuk tuhan matahari)

2- mengapakah agama kristian menyambut perayaan natal pada setiap 25 desember? sedangkan dalam bible nabi isa/jesus lahir pada bulan march? dalam kitab bible versi LUKAS & MATIUS menyebut, yesus lahir ketika bulan megemerlapan dan pengambala menternak gembala mereka pada tengah malam. apakah maksudnya? pada waktu siang panasnya terlalu terik sehingga pengembala terpaksa menternak haiwan mereka ditengah malam. ketika bintang megemerlapan mustahil salji akan turun. persoalan kenapa 25 desember? constantine menetapkan pada 25 Desember adalah kerana ianya adalah kelahiran untuk Dewa matahari. pada 25 desember adalah hari hujung yang mana musim bunga bakal menjengah dan inilah matahari akan muncul setelah lama menghilang ketika musim salji pada musim bunga. (setiap 25 desember, Raja namrud/king nimrod (dewa bacchus,dewa wain, dewa matahari) akan mengantungkan bingkisan pada pokok evergreen menandakan hari kelahirannya) dan inilah yang dilakukan oleh penganut agama kristian pada hari ini.

3- constantine telah mengubah konsep ketuhanan yang satu kepada satu konsep iaitu trinity. 
father + mother son = 1 God. 
dalam kitab bible, tiada kalimat yang mengatakan bahawa dirinya adalah Tuhan atau sembahlah aku. tak percaya? rujuk kitab bible dibawah:

gospel yohanes- 14:6, 14:28, 10:29
matius: 12:28
lukas: 11:20
yohanes: 5:30
kisah para rasul: 2:22

kenapakah constantine membuat konsep trinity? kerana ia adalah didalam agama pagan(majusi) dewa matahari/zeus. raja narud/king nimrod pernah mengahwini semiramis iaitu ibu kandungnya sendiri. setelah kematian raja namrud, isterinya merangkap ibunya telah mengandung dan melahirkan. semiramis mengklaim bahawa, anaknya itu merupakan penjelmaan semula raja namrud.
adakah kita masih tertipu?

Lost of tribes

haha menyengal sikit

Labels

Get widget here
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...